Recepty

Kančí ragů

Minulý týden jsme vyzkoušeli uvařit pro naše děti Kančí ragů s houskovým knedlíkem. Chceme, aby děti ochutnaly i méně používané suroviny, ke kterým patří i kančí maso. Tento recept měl úspěch a dětem i dospělým moc chutnalo. Pokud chcete také vyzkoušet, nebo ozvláštnit sváteční tabuli o vánočních svátcích, tady je náš recept:

 

1kg plece z kance
0,5kg cibule
trochu oleje
sůl
trochu sladké papriky
divoké koření-bobkový list
nové koření
celý pepř
jalovec (nebo hotové koření na divočinu)
dvě lžíce rajského protlaku
tři lžíce hladké mouky

Oloupanou a nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme očištěné nakrájené maso na kostičky, sůl, sladkou papriku a orestujeme. Zalijeme vodou nebo vývarem, přidáme rajský protlak a koření. Dusíme doměkka, asi 1,5 – 2 hodiny. Zahustíme moukou, dosolíme a důkladně provaříme. Můžeme podávat. Jako příloha je dobrý houskový knedlík, nebo jen čerstvý chlebík.

Dobrou chuť!