Recepty

Zapečené brambory s tuňákem, rajčaty a mozzarellou

Všichni víme,že ryby jsou zdravé.Obsahují jód,vitamín A,D,B,omega-3mastné kyseliny a další tělu prospěšné látky.Ne všichni mají ale ryby rádi. Vyzkoušejte jeden z našich oblíbených receptů a uvidíte,že i vám zachutná.Berte ho jako tip na zdravou,lehkou a jednoduchou letní večeři.

Brambory asi 2kg,
jednu cibuli,
3 rajčata,
1 tuňák ve vlastní šťávě 320g,
sůl,
trošku sušené bazaky,
Mozzarellu nebo Eidam. Množství si upravte sami podle množství strávníků.

Brambory si oškrábeme a vcelku uvaříme do poloměkka (můžete vařit i ve slupce). Necháme mírně vychladnout a nakrájíme na plátky. Zapékací misku si vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a začneme skládat brambory, rozdrobíme scezené kousky tuňáka, poklademe nakrájenými rajčaty, nakrájenou cibulkou, osolíme, posypeme bazalkou a dáme opět brambory. Navrch poklademe plátky Mozzarelly nebo posypeme nastrouhaným Eidamem a dáme zapéct.
Dobrou chuť a hezké léto!