Na přání rodičů a dětí přidáváme recept na Bulgur s masem a cuketkami.
Bulgur je vlastně lámaná předvařená pšenice.Obsahuje velké množství vlákniny,vitamínů a minerálních látek.Je lehce stravitelný a rychlý na přípravu.
Bulgur s masem a cuketkami
0,5kg bulguru
30dkg mletého vepřového nebo kuřecího masa
1menší cibule
3 mladé cuketky
4lžíce oleje,česnek,sůl na dochucení
Na oleji zpěníme nasekanou cibulku, přidáme mleté maso, osolíme a podusíme doměkka. Když je maso měkké přidáme na kostičky nakrájené mladé cukety i se slupkou, trochu prolisovaného česneku a můžeme dochutit troškou sojové omáčky. Ještě podusíme asi 5 minut,aby se cukety nerozvařily. Bulgur připravíme podle návodu na obalu. Jen chvilku se povaří a nechá odstát. Pak scedíme, zamícháme do připravené směsi a můžeme servírovat. Můžeme podávat se zeleninou, posypané sýrem nebo jen tak. Rychlá zdravá večeře, vyzkoušejte!