Recepty

Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Hlíva úsřičná je velmi zdravá a chutná houba. Obsahuje řadu stopových prvků, vitamínů, vlákninu, posiluje imunitní systém a obnovuje buňky v těle. Také snižuje cholesterol a krevní tlak. Rozhodli jsme se vyzkoušet tento recept na hlívu i u nás ve školce.

Asi 1kg čerstvé hlívy ústřičné

1 velká cibule

lžíce sladké papriky

sůl, česnek, majoránka podle chuti

1dcl oleje, 5 lžic hladké mouky

Do hrnce dáme olej a nakrájenou cibuli a dozlatova osmahneme. Pak přidáme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku. Lehce zasypeme sladkou paprikou, zalijeme vodou a pořádně rozmícháme metličkou. Přidáme na malé proužky pokrájenou hlívu, osolíme a za občasného míchání povaříme tak 15 minut. Pak polévku dochutíme česnekem a majoránkou. Dospěláci si přidají trošku pepře a polévkového koření. Jednoduché a moc dobré!!!