Koncem května jsme ve školce vyzkoušeli recepty z mexické kuchyně
Kukuřičnou polévku a Chilli con carne s tortilou. Samozřejmě jsme nemohli použít pálivé pikantní koření, jak je v mexické kuchyni zvykem, ale i tak všem chutnalo. Nabízíme recept na trochu nezvyklou polévku z kukuřice.
Kukuřičná polévka s římským kmínem
500g mražené kukuřice
1 větší cibule, 2 stroužky česneku
trochu oleje, 2 lžíce hladké mouky
sůl, římský kmín
100 ml smetany, zelená petrželka
Do hrnce dáme trochu oleje a osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku a česnek. Když je cibulka s česnekem dozlatova, přidáme 2 lžíce hladké mouky a také trochu orestujeme. Zalijeme vodou, rozšleháme metličkou. Pak přidáme kukuřici, osolíme a vaříme asi půl hodiny. Pak tyčovým mixerem rozmixujeme, přidáme smetanu, římský kmín a ještě chvilku povaříme. Nakonec zelenou petrželku. Dobrou chuť !