Recepty

Jarní kedlubnová polévka

Je jaro, sezóna kedluben, ředkviček, pažitky a jiné ranné zeleniny. Rádi používáme sezónní zeleninu, a proto nabízíme recept na svěží jarní polévku z kedluben.

Suroviny:

4 ks kedluben

2 lžíce másla

2 lžíce hladké mouky

2 dcl smetany

sůl a muškátový květ na ochucení

pažitka nebo petrželka

Do hrnce dáme máslo a hladkou mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme vodou a rozmícháme. Kedlubny oloupeme, nastrouháme nahrubo a přidáme do hrnce. Osolíme a povaříme tak 30 minut. Ponorným mixerem rozmixujeme. Přidáme smetanu, dosolíme a dochutíme troškou muškátového květu. Ještě chvilku provaříme a je hotovo. Při podávání posypeme čerstvou pažitkou nebo petrželkou. Dobrou chuť!