Recepty

Mamalyha

Mamalyha – pohanka s masem, cibulí a škvarky

Chtěli jsme vyzkoušet tradiční recept z ukrajinské kuchyně. Pohanka je velmi zdravá a výživná potravina. Dětem chutnalo, a tak nabízíme recept k vyzkoušení i vám.

 1dcl oleje

2 větší cibule

30 dkg vepřového mletého masa

20 dkg škvarků

svazeček jarní cibulky

50 dkg pohanky

sůl a mletý kmín podle chuti

Pohanku propláchneme a uvaříme doměkka (cca 20minut)

Do kastrolu dáme olej, dvě najemno nakrájené cibule a orestujeme dozlatova, přidáme mleté maso, sůl, kmín a podusíme. Nakonec dáme nakrájenou jarní cibulku, pomleté škvarky a přimícháme uvařenou pohanku. Podáváme s čerstvou zeleninou či salátem.

Dobrou chuť!