Recepty

Bulgur s masem a zeleninou

Na přání rodičů a dětí přidáváme recept na Bulgur s masem a cuketkami.

Bulgur je vlastně lámaná předvařená pšenice.Obsahuje velké množství vlákniny,vitamínů a minerálních látek.Je lehce stravitelný a rychlý na přípravu.

Bulgur s masem a cuketkami

0,5kg bulguru

30dkg mletého vepřového nebo kuřecího masa

1menší cibule

3 mladé cuketky

4lžíce oleje,česnek,sůl   na dochucení

Na oleji zpěníme nasekanou cibulku, přidáme mleté maso, osolíme a podusíme doměkka. Když je maso měkké přidáme na kostičky nakrájené mladé cukety i se slupkou, trochu prolisovaného česneku a můžeme dochutit troškou sojové omáčky. Ještě podusíme asi 5 minut,aby se cukety nerozvařily. Bulgur připravíme podle návodu na obalu. Jen chvilku se povaří a nechá odstát. Pak scedíme, zamícháme do připravené směsi a můžeme servírovat. Můžeme podávat se zeleninou, posypané sýrem nebo jen tak. Rychlá zdravá večeře, vyzkoušejte!