Recepty

Domácí játrová paštika

 

Kupované paštiky z obchodu nejsou ani moc chutné, ani zdravé. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na domácí paštiku a budete překvapeni, jak vám zachutná.

Budete potřebovat:

balíček kuřecích jater 500 g

1 malá cibule, 2 stroužky česneku

3 lžíce oleje, sůl

1 kostka másla 250 g, trochu smetany

Na pánvičku dáme olej, nakrájenou cibuli a česnek. Osmažíme, ale jen lehce dorůžova. Přidáme omytá, očištěná a na menší kousky pokrájená játra. Restujeme tak dlouho, až budou játra hotová a nebudou růžová. Nesolíme. Odstavíme a necháme vychladnout.

Do misky dáme směs z pánvičky, měkké máslo, trochu smetany a tyčovým mixerem rozmixujeme. Osolíme, přidáme podle chuti provensálské koření nebo koření na divočinu, brusinky, mandličky…. co kdo má rád. Přendáme do krabičky a dáme vychladit do lednice. Dobrou chuť !