Aktuality

Vážení rodiče,

obracíme se na vás s aktuálními informacemi, které se týkají provozu naší mateřské školy.

Jak jistě všichni víte, od 14. do 23. 10. vláda uzavřela všechny školy a na 26. a  27. 10. vyhlásil ministr školství tzv. covidové prázdniny, které po spojení s podzimními prázdninami uzavírají provoz škol o další týden. Toto opatření  směřuje k omezení sociálních kontaktů. I my můžeme společně nemalou měrou přispět k vypořádání se s touto situací.

Přestože se uzavření netýká mateřských škol, žádáme rodiče, kteří v současnosti nechodí do zaměstnání, aby omezily docházku dítěte do školky, případně alespoň na některé dny v týdnu.

V týdnu od 26. do 30. října bude provoz mateřské školy vymezen prioritně pro děti zaměstnaných rodičů, kteří nemají jinou možnost zajištění péče o děti.

Velmi děkujeme za pochopení a věříme, že i vaší snahou je ochránit zdraví nejenom dětí, ale i zaměstnanců, aby nemuselo v důsledku nařízené karantény dojít k uzavření celé naší mateřské školy. V současné době je i naše školka v situaci, kdy máme některé zaměstnance v karanténě nařízené hygienickou stanicí. Doufáme, že toto naše opatření situaci prospěje a bude ukončeno s nástupem dětí do školy.