Mamalyha – pohanka s masem, cibulí a škvarky
Chtěli jsme vyzkoušet tradiční recept z ukrajinské kuchyně. Pohanka je velmi zdravá a výživná potravina. Dětem chutnalo, a tak nabízíme recept k vyzkoušení i vám.
1dcl oleje
2 větší cibule
30 dkg vepřového mletého masa
20 dkg škvarků
svazeček jarní cibulky
50 dkg pohanky
sůl a mletý kmín podle chuti
Pohanku propláchneme a uvaříme doměkka (cca 20minut)
Do kastrolu dáme olej, dvě najemno nakrájené cibule a orestujeme dozlatova, přidáme mleté maso, sůl, kmín a podusíme. Nakonec dáme nakrájenou jarní cibulku, pomleté škvarky a přimícháme uvařenou pohanku. Podáváme s čerstvou zeleninou či salátem.
Dobrou chuť!